Witte asperges met miso-mimosa
In de keuken

Witte asperges met miso-mimosa

Iedereen kent de klassieke asperges à la Flamande. Witte asperges, ei-mimosa, boter en peterselie. Klassiekers zijn er om in ere gehouden te worden maar ook wel om er hier en daar eens een twist aan te geven. Zolang de basis overeind blijft (asperge, ei en boter), kan je al eens van het padje gaan in de andere richting. Zoals deze iets meer Aziatische versie: witte asperges met misomimosa en edamamebonen.

Grote fan van witte asperges? Dan is deze hummus van witte asperges vast ook iets voor jou.

Wat heb je allemaal nodig?

 • Witte asperges (6-8 stuks p.p.)
 • 4 eitjes
 • 1 el witte miso
 • 1 el ponzu
 • Stevige klont boter
 • 100 gr edamamebonen
 • 2 stengels lente-ui, fijngesnipperd
 • zwart sesamzaad

Zo bereid je de witte asperges met miso-mimosa:

 1. Breng een hoge pot met gezouten water aan de kook. Schil de witte asperges grondig en snijd het houterige uiteinde eraf. Kook enkele minuten maar hou ze meer dan beetgaar.
 2. Giet af in ijskoud water om het garingsproces te stoppen. Straks worden ze verder gegaard in de miso en boter.
 3. Haal de asperges uit het water en kook hierin de eieren 10 minuten tot ze hardgekookt zijn. Doe de laatste 2 minuten de edamamebonen bij in het kokende water. Giet af in ijskoud water om het garingsproces van de bonen en de eieren te stoppen.
 4. Doe wat olie in een hete pan en geef de asperges wat kleur. Draai het vuur zachter. Meng de miso goed met 100 ml water tot alles is opgelost en giet bij de asperges. Laat even inkoken.
 5. Pel de eieren en snijd ze grof.
 6. Voeg nu het klontje boter toe aan de pan met asperges en laat zachtjes smelten tot de saus een mooi geheel vormt. Doe er op het laatste moment de ponzu bij. Iets te zout? Wat sap van een limoen doet wonderen.
 7. Warm de edamamebonen op het allerlaatste moment even mee op in de pan.
 8. Dresseer de asperges en edamamebonen in een mooie schaal, werk af met ei-mimosa, de lente-ui en het zwarte sesamzaad. Zorg dat je genoeg saus mee hebt zodat het in de pot een dolle boel wordt.
Witte asperges met miso-mimosa

Je kan de edamamebonen ook perfect vervangen door tuinbonen op dit moment. Perfect in het seizoen en minstens even lekker.

Wil jij ook graag mijn nieuwsbrief vol culinair nieuws, tips and tricks en hotspots ontvangen?
Schrijf je dan hier in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *