De Moestuin

Vorstelijke kool, spruiten en pastinaak.

In de categorie leuke weetjes over de moestuin:
Wisten jullie dat bepaalde groenten écht veel beter smaken na enkele dagen/nachten in natuurlijke vorst?

Screen Shot 2016-01-31 at 11.11.00
Wel, toch is het wel degelijk zo. Groenten als boerenkool, palmkool, spruitjes, pastinaak en verschillende soorten penen smaken beter en vooral zoeter als koning winter even heeft geregeerd.

Hoe komt dit nu?
Planten maken tijdens de groei zetmeel aan. Dit zetmeel word tijdens de groei geleidelijk aan omgezet in suikers die gebruikt worden voor de groei. Bij koud weer valt de groei stil, maar gaat de omzetting van zetmeel naar suikers gewoon door. Zo komt het dat de smaak van deze groenten veel beter wordt.

Haast jullie dus vooral enkele dagen na de vorstperiode naar een lokale boer of een supermarkt die met Belgische groenten werkt. Zo kun je vooral zelf het verschil eens proeven.

Voor een simpel maar lekker recept met boerenkool kun je hier terecht.
Ook heb ik net een recept uitgeprobeerd met spruitjes. Ik geloof dat het uit een Libelle kwam.
In elk geval enorm lekker en perfect als vegetarisch alternatief als je de spekjes weglaat.
Me langzaam klaarstomen voor Dagen zonder Vlees heet dat dan. Al hoef je enkele dagen zonder vlees niet als een straf te zien met zoveel lekkere groenten in de wereld.

Wie doet er hier nog mee aan Dagen zonder Vlees?

Cheers,
R.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *