De Moestuin, Hapjes

Tuinieren op een paar vierkante meter

Regelmatig kom ik mensen tegen die het fijn vinden dat ik begonnen ben met moestuinieren. Dikwijls gevolgd door: “Goh,dat is tof, ik zou dat ook wel willen doen, maar…

  1. Ik heb geen tuin.
  2. Ik weet niet hoe ik er aan moet beginnen.
  3. Ik heb geen tijd.

Allemaal mooie excuses, maar als je iets echt graag wilt, dan doe je dat toch gewoon. Niet?

Zo is het niet hebben van een tuin een klein probleem, maar niet onoverkomelijk. Er zijn manieren genoeg waarop je kan tuinieren en genieten van eigen groenten. Het enige wat je nodig hebt is een vensterbank, of een balkonnetje. Een plek waar je heel even wat zon en licht hebt. Je kan natuurlijk ook altijd een stukje grond huren, maar dat wordt dan natuurlijk meteen al meer dan gewoon iets planten.

Begin daarom klein.
In een vorige blogpost liet ik al zien hoe je met twee bokalen en wat zaadjes makkelijk een mooi resultaat kan bereiken.

image

Je kan uiteraard ook gewoon wat kruiden zaaien in een pot op de vensterbank, of een tomatenplantje gaan kopen dat je langzaam groot ziet worden.

Of je kan eens rond kijken op het internet naar verschillende simpele manieren om met een beperkte ruimte een maximum aan resultaat te behalen.

Verticaal tuinieren is een zeer handige optie. Dit kan je met verschillende materialen doen. De meest gekende is een houten pallet recycleren tot een grote verticale bloembak.

image

Hoe je dat kan doen, lees je hier.

Of misschien moet je wat oude dakgoten zoeken en er dit mee proberen?

image

Of ga voor magnetische bloempotten. Daar kan je alle kanten mee uit.

image

En voor de mensen onder jullie die al eens te veel water geven aan planten waardoor ze de verdrinkingsdood sterven is er nu de mooie designwolk die op tijd en stond een regenbui los laat op je planten.

image

Keuzes genoeg. Nu is het aan jou om die te maken.
Zelfs klein begonnen is al half gewonnen.

En moest je toch niet weten hoe eraan te beginnen, dan help ik je graag verder!

Cheers,
R.