De Moestuin, In de keuken

Toast voor champions

Hallo, hier ben ik weer.
Na enkele drukke weken met in de hoofdrollen de geboorte van mijn prachtige dochter Nelle, is er eindelijk weer wat tijd om te focussen op de moestuin en groenten. Het vriesweer van de voorbije dagen vraagt echter nog niet meteen om te beginnen zaaien in volle grond.
Binnen daarentegen valt al wel wat te beleven. Naast kiemgroenten heb ik dit jaar ook een eerste poging gedaan om zelf champignons te kweken. Voor Kerst kreeg ik immers een kweeksetje dat me binnen enkele weken champignons beloofde.
Screen Shot 2016-01-21 at 09.35.27

Eigenlijk zijn champignons niet meer dan schimmels die je laat woekeren. Het principe is onwaarschijnlijk simpel. De schimmels zitten al in het doosje. Het enige dat je zelf nog moet doen is wat zand toevoegen en de grond vochtig houden. Een donkere, ietwat koele plek is mooi meegenomen ook. Na er twee weken amper aandacht aan geschonken te hebben, kreeg ik dit als resultaat:

Screen Shot 2016-01-21 at 09.37.23

Ongelooflijk mooie champignons. Beter en smaakvoller dan die uit de winkel. Het gedacht dat ze zelf geteeld zijn, maakt ze gewoon al lekkerder. Het plezante aan deze schimmels is dat ze enkele keren na elkaar groeien. Met zo’n kweeksetje kun je dus tot drie keer oogsten. Een eerste oogst was de perfecte hoeveelheid voor een stevige toast champignon.

Screen Shot 2016-01-21 at 09.38.29

Recept Toast Champignon

Ingrediënten:
– Champignons
– Rode ui
– Look
– Balsamicoazijn
– Brood
– Peterselie
– Goede boter

Snij de champignons in dikke plakken. Snipper ook een rode ui en een teentje look fijn.
Fruit de ui eerst even aan in goede boeter. Voeg daarna gelijktijdig de look en champignons toe en kruid met peper en zout.
Laat even bakken tot de champignons een mooie kleur beginnen te krijgen en blus dan met wat balsamicoazijn. Rooster ondertussen een dikke snee brood en besmeer met wat goede boter (het is koud, dat extra laagje kun he goed gebruiken).
Leg de toast op een bord, schep de champignons er dik overheen en strooi er wat peterselie over.
Tadaa, toast voor en met champions.

Screen Shot 2016-01-21 at 09.39.22

Enjoy!
R.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *