Sesame prawn toast
Hapjes, In de keuken

Sesame prawn toast

Een recept dat ik al langer eens wou maken is sesame prawn toast. Ooit eens gegeten in Osaka in Antwerpen, meteen een tweede bord besteld en sindsdien vaak aan gedacht maar nooit zelf eens gemaakt. Tot nu. De aanleiding was niet meteen weten wat te eten en de aankoop van een tripod om te oefenen in het filmen van recepten. Schromelijk onderschat hoe lastig dat is. Wil je de eerste poging zien? Dat kan want het filmpje staat op mijn Instagrampagina. Laat gerust enkele tips achter. Het gaat in elk geval nog veel oefenen worden.

Soit, terug naar de essentie: het gerecht. Sesame prawn toast. Kleine driehoekjes brood waarop een pasta van gehakte garnalen en sesam wordt gedaan. Deze wordt dan gebakken of gefrituurd en geserveerd als aperitief in de West-Chinese keuken. Het is op zich een heel simpel gerecht. Ik deed er nog een avocadomayo om de dip van het gebrek aan dip erbij te vermijden. Bovendien ook makkelijk om op voorhand te maken.

Dit heb je nodig voor 4 toast (16 driehoekjes):

  • 250g garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 1 teentje knoflook
  • Heet pepertje, naar smaak
  • 1 centimeter gemer
  • 1 eiwit
  • 1 el vissaus
  • 1 el sesaolie
  • Snuif grof zout
  • Bosje bieslook, heel fijn gesneden
  • 4 sneetjes briochebrood
  • 100g witte en zwarte sesamzaadjes
  • Zonnebloemolie

Dit heb je nodig voor de avocadomayo:

  • 1 avocado
  • Handvol koriander
  • 2 el yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 el yuzu (of limoensap)
  • 1 el sesamolie
  • Zout

Zo maak je de sesame prawn toast:

  1. Maak de garnalenpasta: Doe de garnalen, knoflook, gember, eiwit, pepertje sesamolie, vissaus en een snuif zout in een keukenmachine en pureer tot een gladde pasta. Roer de Schep het mengsel in een kom, dek af en laat een half uurtje in de koelkast rusten.
  2. Tijd voor toast: Bestrijk één kant van elk sneetje briochebrood royaal met de garnalenpasta tot aan de randen. Duw deze kant van het brood in de sesamzaadjes.
  3. Verhit 2-3 cm olie in een koekenpan tot het rond de 170°C is. Bak de toast met de niet-besmeerde kant naar beneden, één voor één, ongeveer 1½ minuut. Draai de toast voorzichtig om en bak nog 1-2 minuten aan de kant met de garnalenpasta, tot de sesamzaadjes goudbruin zijn en de garnalenpasta gaar is. Haal de toast uit de pan en snijd elke snee in vier driehoekjes.
  4. Maak de avocadomayo. Doe het vruchtvlees van 1 avocado, de koriander, yoghurt, mayo, yuzu, sesamolie en zout in een blender. Blend tot het glad is en kruid indien nodig bij.
  5. Serveer de sesame prawn toast met wat vers gesneden bieslook en de avocadomayo.
Sesame prawn toast

PS: Wil jij ook graag mijn nieuwsbrief vol culinair nieuws, tips and tricks en hotspots ontvangen?
Schrijf je dan hier in!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *