Quesadilla's met creamy avocadodip
In de keuken

Quesadilla’s met creamy avocadodip

Op naar Mexico. Niet voor de eerste keer want nog niet zo lang geleden deelde ik dit recept voor taco’s met pulled zalm en avocado crèma. Noch vis wel vlees deze keer in deze quesadilla’s met creamy avocadodip. Oorspronkelijk zouden ze afkomstig zijn van de azteken. Die namen hun maïstortilla’s, staken er wat pompoen in en maakten ze klaar als dessert in hun kleiovens.

Door de jaren heen evolueerde het gerecht. Want zo gaat dat dan. Andere invloeden, andere ingrediënten, ander speelmateriaal in de keuken. Toen de Spanjaarden in de 16de eeuw arriveerden met hun vee en zuivelproducten vond waarschijnlijk de switch van zoet naar hartig plaats. Hoe het ook zij, 100% zeker gaan we het nooit zeker weten. Wat ik wel zeker weet is dat deze quesadilla’s met creamy avocadodip in no time op tafel staat en veel mensen gelukkig gaat maken.

Dit heb je nodig voor 4 quesadilla’s:

  • 4 grote wraps
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 300 gr rundgehakt
  • Klein blikje maïs
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes look
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el chilivlokken
  • 1 el tomatenpuree
  • Olijfolie
  • Zout
  • Veel cheddar

Dit heb je nodig voor de creamy avocadodip:

  • 1 avocado
  • 4 el zure room
  • Sap van een halve limoen
  • Handvol koriander (met steeltjes)
  • Peper en zout

Zo ben je aan de quesadilla’s met creamy avocadodip:

  1. Verwarm wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Verwijder de steel en zaadjes van de paprika’s en snijd in kleine blokjes. Snipper de rode uien fijn.
  2. Doe de paprika’s en de uien in de hete pan en voeg het komijnpoeder, paprikapoeder, chilivlokken en wat zout toe. Stoof aan tot alles gaar is. Voeg nu de look en het rundgehakt toe. Prak het vlees uit mekaar.
  3. Wanneer het vlees gaar is, voeg je de tomatenpuree toe. Laat alles nog even goed aanstoven tot er hier en daar de Maillard-reactie optreedt. Doe er enkele grote lepels van de maïs uit blik bij.
  4. Haal uit de pan en maak de pan proper. Rasp alvast een berg cheddar
  5. Doe alle ingrediënten voor de creamy avocadodip in een blender en mix fijn. Proef. Te zout? Voeg wat zure room toe. Te zoet? Voeg zout toe. Te dik? Dan kunnen zure room en/of een scheutje water wonderen doen.
  6. Tijd voor de quesadilla’s. Leg een wrap op je werkblad. Leg op één helft een handvol cheddar. Leg daarop het paprika-gehaktmengsel, opnieuw een handvol kaas en vouw in twee. Herhaal dit 4 keer.
  7. Verwarm opnieuw een pan op middelhoog vuur. Leg hierin de quesadilla en zet een deksel op de pan. Kijk regelmatig. Wanneer de wrap een mooie kleur heeft, draai je hem om en bak je de andere kant goudbruin.
  8. Haal uit de pan, snijd in twee en serveer met de quesadilla’s met creamy avocadodip.
Quesadilla's met creamy avocadodip

Wil jij ook graag mijn nieuwsbrief vol culinair nieuws, tips and tricks en hotspots ontvangen?
Schrijf je dan hier in!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *