Petit Cuistot – Lekker eten in Lier
Vorige woensdag moest ik online iets opzoeken over Lier. Als ik aan Lier denk, denk ik spontaan aan Petit Cuistot. Een enorm gezellig en lekker restaurant aan de rand van het centrum. Ik kwam er al twee keer. Snel besloot ik om het menu even te checken. Mmm, bijna volledig mijn ding. Nog plek voor vier? Yes, it’s my lucky day!
Petit Cuistot wordt uitgebaat door chef van dienst Nils Proost en zijn madam Annelies. Toffe mensen in een tof kader waar je je meteen bij op je gemak voelt. Toen ik er de eerste keer kwam werkte Willem Van den Broeck daar ook nog als sommelier. Alleen zit hij nu bij Noma, je weet wel, dat restaurant dat het beste is ter wereld. Maar het goede nieuws is dat hij nog mee de wijnen selecteert, dus dat zit daar ook wel snor.
Lekker eten en lekkere wijnen. Meer hoeft dat niet te zijn op een vrijdagavond. Op voorhand mijn excuses voor de foto’s. Het was er heel gezellig, maar daardoor ook wat donker.
na een lekker hapje met een eiersslaatje met spinazie en venkelsoepje begon het grotere werk.
Langoustine – salade van aardappel en knolselder – sucrine – frisse kruiden
Weingut Rabl, Kamtal, Oostenrijk
Elegante frisse witte wijn gemaakt van de Grüner Veltliner druif.
Hetzelfde gerecht maar dan een iets professionelere, gepikte foto.
Dorade – couscous – geroosterde paprika – falafel – bouillon van chorizo
De Muller, Chardonnay, Tarragona, Spanje
Rijkelijke witte wijn met een fruitig & gevarieerd aroma.
Coquelet – broccoli – groene asperge – dragon
Wijn: Fattoria Oltretorrente, 90% barbera & 10% Dolcetto, Piemonte, Italië
Zachte & fruitige rode wijn uit Colli Tortonesi.