Op restaurant

Petit Cuistot – Lekker eten in Lier

Vorige woensdag moest ik online iets opzoeken over Lier. Als ik aan Lier denk, denk ik spontaan aan Petit Cuistot. Een enorm gezellig en lekker restaurant aan de rand van het centrum. Ik kwam er al twee keer. Snel besloot ik om het menu even te checken. Mmm, bijna volledig mijn ding. Nog plek voor vier? Yes, it’s my lucky day!

petit+cuistot25

Petit Cuistot wordt uitgebaat door chef van dienst Nils Proost en zijn madam Annelies. Toffe mensen in een tof kader waar je je meteen bij op je gemak voelt. Toen ik er de eerste keer kwam werkte Willem Van den Broeck daar ook nog als sommelier. Alleen zit hij nu bij Noma, je weet wel, dat restaurant dat het beste is ter wereld. Maar het goede nieuws is dat hij nog mee de wijnen selecteert, dus dat zit daar ook wel snor.

petit+cuistot31

Lekker eten en lekkere wijnen. Meer hoeft dat niet te zijn op een vrijdagavond. Op voorhand mijn excuses voor de foto’s. Het was er heel gezellig, maar daardoor ook wat donker.
na een lekker hapje met een eiersslaatje met spinazie en venkelsoepje begon het grotere werk.

Screen Shot 2015-04-04 at 21.04.51

Langoustine – salade van aardappel en knolselder – sucrine – frisse kruiden
Weingut Rabl, Kamtal, Oostenrijk
Elegante frisse witte wijn gemaakt van de Grüner Veltliner druif.

1526644_10152661877516196_3153568155519348271_n

Hetzelfde gerecht maar dan een iets professionelere, gepikte foto.

Screen Shot 2015-04-04 at 21.05.07

Dorade – couscous – geroosterde paprika – falafel – bouillon van chorizo
De Muller, Chardonnay, Tarragona, Spanje
Rijkelijke witte wijn met een fruitig & gevarieerd aroma.

Screen Shot 2015-04-04 at 21.05.19

Coquelet – broccoli – groene asperge – dragon
Wijn: Fattoria Oltretorrente, 90% barbera & 10% Dolcetto, Piemonte, Italië
Zachte & fruitige rode wijn uit Colli Tortonesi.

Screen Shot 2015-04-04 at 21.05.35

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *