Pasta met mosselen en venkel
In de keuken

Pasta met mosselen en venkel

Mosselen zijn tof. Je moet niet eens je best doen om een lekker gerecht te maken met mosselen. Het enige dat je moet doen is je openstellen voor nieuwe combinaties. Een beetje zoals een mossel die geblust wordt met een scheut witte wijn. Die zal zich ook veel makkelijker openstellen en net iets sneller gaar zijn. Combineer een pasta met mosselen, venkel, tomaat en veel look en je waant je in geen tijd ergens in het zuiden van Frankrijk.

Goed, mosselen. Vorige week zag ik hier en daar influencers in het geënsceneerde wild mosselen openen en klaarmaken. Blijkbaar is het nieuwe seizoen officieel van start gegaan. Die van de hangcultuurmosselen welteverstaan. Dat zijn mosselen voor ongeduldige mensen als mezelf die ergens einde mei al uit een grote sok worden gehaald in Zeeuws Vlaanderen. Door de zon en aanwezigheid groeien ze sneller dan de bodemcultuurmosselen. nu ja, sneller is daarom ook niet altijd beter. Geef mij maar bodemcultuurmosselen. Die hebben de tijd gehad om op de zeebodem op het gemak te groeien. Iets vaster vlees, meer smaak.
Probeer nog een dikke maand te wachten met dit recept, dan wordt dit gerecht nog net iets beter.

Maar goed, aan de slag. Pasta met mosselen en venkel.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kg mosselen
  • 1 venkel (heel fijn gesneden
  • 20 kerstomaatjes (in 4 gesneden)
  • 3 tenen look
  • 1 el venkelzaad
  • 200 gr spaghettini
  • Fijngesneden peterselie
  • Plukjes venkel
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Verhit een grote pot op middelhoog vuur en doe er enkele el olijfolie in. Wanneer de olie goed heet is, doe je er de fijngesneden venkel bij. Stoof rustig aan. Kruid met peper en zout en voeg na 5 min de kerstomaten , het venkelzaad en de look toe. Zet het vuur iets lager en laat rustig stoven. Roer er regelmatig even in.

Spoel ondertussen de mosselen met koud water en verwijder kapotte exemplaren. Breng een pot water aan de kook voor de pasta. Voeg de mosselen toe aan de venkel en tomaten, zet het deksel op de pot en verhoog het vuur opnieuw. Laat rustig enkele minuten koken. Doe nu ook de spaghettini in het kokende water. Deze pasta heeft maar enkele minuten nodig.

Schud de mosselen even goed door elkaar en laat nog 2 minuutjes onder deksel garen. Giet de pasta af wanneer deze al dente of beetgaar is. Doe de fijngehakte peterselie en de plukjes venkel over de mosselen en serveer met de pasta. Een beetje parmezaan kan nooit kwaad dus voeg dat optioneel nog toe. Ziezo, pasta met mosselen en venkel. Enjoy!

Pasta met mosselen en venkel
Pasta met mosselen en venkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *