In de keuken

Pasta in tomatensaus met spinazieballetjes

Dagen zonder vlees is het moment om wat meer te experimenteren in de keuken. Hoe vervang je vlees? Of simpelweg, hoe maak je toch iets lekkers zonder vlees? Het is écht makkelijker dan je denkt.
Neem nu de klassieke pasta met tomatensaus en lekkere gehaktballen. De gehaktballen kun je makkelijk vervangen door spinazieballetjes. Een recept dat ik heb van Antonio Carluccio. Dat gezellige Italiaans dikkertje.

Screen Shot 2015-02-22 at 11.54.26

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Spinazieballetjes

– 400g spinazie
– 50g geraspte parmezaan
– 1 ei
– Paneermeel
– Peper, zout en nootmuskaat

Blancheer de spinazie twee minuutjes in net niet kokend water.
Giet af en spoel meteen met koud water. Duw erna stevig al het water uit de spinazie. (Maak je geen zorgen als dit weinig spinazie lijkt, komt helemaal goed.)
Snij de spinazie fijn en doe er een geklutst ei de parmezaan en paneermeel bij.
Meng stevig onder elkaar. Zorg voor genoeg paneermeel, want het mag niet te vochtig zijn.
Kruid af met peper, zout en nootmuskaat en rol er balletjes van.
Bak de balletjes gaar in wat olijfolie tot ze een kleurtje krijgen.

Tomatensaus

– 1 selderstengel
– 1 wortel
– 1 sjalot
– 1 teentje look
– Een potje tomatenpuree van Elvea
– Een brik Polpa di pomodoro
– Een suikerklontje
– Rode wijn
– Verse kruiden zoals basilicum en oregano

Mix de selder, wortel, sjalot en look heel fijn in een mixer.
Fruit aan in goed wat olijfolie. Doe de tomatenpuree erbij en stoof dit even mee aan. Blus met een goede scheut rode wijn en laat uitkoken. Doe de Polpa di pomodoro en het suikerklontje erbij en laat 15 minuutjes koken op een zacht vuurtje. Doe op het einde de verse kruiden onder de saus en kruid af met peper en zout.

Pasta

– Pasta naar keuze (ik ging voor penne)

Iedereen kan pasta koken, dus dat ga ik niet uitleggen.

Meng dan de penne  en de tomatensaus onder elkaar. Vul een bordje, leg daar de spinazieballetjes op, rasp er parmezaan over en gooi er nogw at rucola of veldsla over.

Smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *