kip met prei en erwtjes
In de keuken

One sheet diner met kip, prei en erwtjes

Ofwel steek ik 4 uur de tijd in een gerecht ofwel moet het binnen het half uur op tafel staan. There’s no in between. One sheet dinners zijn in het tweede geval een zegen. Alles op één bakplaat, de oven in, wachten en klaar. Tweede voordeel is de afwas. Die wordt door het gebruik van enkel een bakplaat ook beperkt. Dit one sheet diner met kip, prei en erwtjes zit bovendien boordevol groenten en zorgt meteen voor een eerste lentegevoel.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 zak diepvrieserwten (600gr)
  • 4 preistengels
  • 16 krielaardappelen
  • 2 grote kipfilets
  • Bussel verse dragon
  • parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

One sheet diner: kip met prei en erwtjes Hoe begin je eraan?

Nu begint de pret. Of het gebrek eraan als je echt graag kookt. Je gaat immers amper iets moeten doen. Verwarm een oven voor op 190°C. Maak de prei schoon en snijd de stengel in stukken van 5-7cm, halveer de krieltjes. Neem een schone bakplaat en verdeel de diepvrieserwtjes over de bakplaat. Laat ze niet ontdooien, gewoon bevroren op die bakplaat. Leg de gehalveerde krieltjes en stukken prei er bij op. Giet er enkele eetlepels olijfolie over en kruid goed met peper en zout. Meng alles even door mekaar.
Wrijf de kipfilets even in met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Voor de liefhebbers: paprikakruiden, curry, komijn, kippenkruiden,… allemaal ook een optie. Whatever floats your boat of tickles your smaakpapillekes.

Leg de kip mee op de bakplaat en schijf in de oven voor 20-25 minuten. Check of de kip gaar is. Dit doe je beter te vroeg dan te laat. Wanneer de kip gaar en nog steeds sappig is, haal je hem best uit de oven en laat je hem enkele minuten rusten met wat aluminiumfolie overheen.
Meng alles op de bakplaat nog eens even snel door elkaar en plaats nog enkele minuten in de oven.
Haal eruit en rasp er meteen de parmezaanse kaas over zodat de kaas nog lekker even wegsmelt. Leg de kipfilets er terug op en werk af met wat fijngesneden dragon. Wil je er een lekker sausje bij? Laat de dragon dan achterwege en maak in de plaats een béarnaise. Niemand die daar achteraf rouwig om zal zijn.
Enjoy!

kip met prei en erwtjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *