Op restaurant

Non Soloté – No nonsense in Antwerpen

Verjaardagen zijn altijd mooie momenten om op restaurant te gaan. Al was het niet mijn verjaardag, ik deed graag mee.  Een hele avond niets doen. Heerlijk. Het enige moeilijke aan op restaurant gaan is er één kiezen. Deze keer viel de keuze op Non Soloté. Een klein, gezellig restaurant in de Riemstraat in Antwerpen. Vlakbij de Kloosterstraat, dus ideaal om een avondje Antwerpen af te sluiten.

Er werkt slechts één iemand in de zaak. Eén persoon dus die én kookt én opdient én alles persoonlijk komt voorstellen. Een sympathieke mens ook die dit alles doet. Je voelt zowel in de uitleg, de wijn en het eten dat hij gepassioneerd is door wat hij doet.

Deze toffe muur wou ik jullie niet onthouden.

Screen Shot 2015-09-28 at 16.27.55

Als je binnenkomt heb je de keuze uit 2 à 3 voor- en hoofdgerechten en 2 desserts.
Aangezien het hele gezelschap fan is van voorgerechten en minder van desserts besloten we om te gaan voor 2 voorgerechten en een hoofdgerecht. Goede keuze zo bleek. Starten deden we met een glaasje ongefilterde cava. Lekker brut en bruut.

Screen Shot 2015-09-28 at 10.45.00

Gerookte paling – rode biet – tarwe -munt – komkommer
Heerlijk om de avond mee te beginnen. Ook meteen een stevige portie. Geen probleem want het was heerlijk fris en ging zeer vlot naar binnen.
Ondertussen liep het restaurant steeds voller. Opmerkelijk hoe hij in zijn ééntje iedereen kon verwelkomen, van drank voorzien en tegelijk kon koken. Zonder dat daarbij de wachttijden opliepen of er aan smaak werd ingeboet.

 

Screen Shot 2015-09-28 at 10.45.38

Screen Shot 2015-09-28 at 10.52.59

Coquilles – gesmoorde sla – courgette – rozijn
Hoe meer je van dit gerecht at, hoe beter het werd. Perfect gebakken coquilles en een lekkere portie groenten. Perfect, op naar het hoofdgerecht!

Screen Shot 2015-09-28 at 10.53.40

Spiering – aardappel – wortel – huisgemaakte pickles
Een stevig gerecht, maar wel ééntje met enorm veel smaak.
Hier was hij wel even de pickles vergeten. Schoonheidsfoutje dat met de mantel der liefde bedekt werd nadat ik de pickles at.
Tweede keer dat ik er ben geweest, tweede keer dat ik er lekker heb gegeten en gedronken.

Ben je dus op zoek naar een gezellig restaurant in Antwerpen met no nonsens eerlijk eten, dan moet je hier zijn. Waar voor je geld.

Cheers,
R.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *