Hapjes, Op restaurant

NALA: dé culinaire kookworkingspace

De kans is groot dat jullie hier en daar al wel eens iets hebben zien verschijnen over NALA. Als dat zo is, dan heb ik mijn werk goed gedaan want sinds augustus help ik daar een handje met de copy en de communicatie. Als dit het eerste is dat je ervan leest, ook goed. Dit telt ook als copy en communicatie. Maar deze keer schrijf ik als fan en niet als medewerker.
NALA is exact wat een stad als Antwerpen nodig heeft. Niet één afgebakende keuken of een evenementenhal maar een plek waar culinair gezien alles kan en mag.

Wat is NALA juist?

NALA staat voor NA LA (Na Los Angeles) en is het nieuwe geesteskindje van An De Smedt (Mixit/Monsieur Oui) die de culinaire, creatieve vibe die ze in LA heeft ervaren naar België brengt.
Noem NALA een creatieve kookworkingspace waar the next big thing binnen de wereld van het eten en gastronomie ontstaat. Het is een plek waar je naartoe kan als je wilt genieten van nieuwe dingen en uwjesmaken wilt uitbreiden en verder ontwikkelen. Het is een plek die goesting geeft. Goesting om te innoveren, inspireren en te proberen. Ook duurzaamheid wordt een belangrijk thema dat de nodige aandacht zal krijgen.
NALA gaat verder dan wat restaurants of testkeukens doen. Een heel pak verder. Net zoals De Roma een concertagenda heeft om binnen- en buitenlandse toppers een podium te geven, heeft NALA een foodagenda om binnen – en buitenlandse toppers en talenten een podium en een fornuis te geven.

Zo was één van die culinaire evenementen een collaboratie tussen Bart Belmans van Sanguisorba en Sebastian Sandor van Heritage in Gent. Ik schoof mee aan tafel (waar ik btw ook voor betaalde, goede chefs en initiatieven als NALA verdienen dat financieel duwtje in de rug).
Geen seconde spijt van gehad. Je reserveert op voorhand een plekje en betaalt meteen voor de hele avond zodat je de avond zelf je geen zorgen hoeft te maken over geld. De prijs voor deze avond was € 95. Dat klinkt als heel wat, maar daar krijg je dan ook heel wat voor terug. 4 hapjes en 4 gangen, aperitief, wijnen of non-alcoholische pairing, water en koffie.  Een bedrag dat je ook al snel kwijt bent in een gewone brasserie. Bij NALA krijg je er voor datzelfde bedrag nog een sterrenchef, een geweldige locatie en een boeiende babbel van Bart Belmans bij.
En het plezante was dat ik die ochtend even mee het veld mocht induiken met An, Bart, Sebastian en bloedeigen dochter Nelle. Even een kleine impressie van de dag/avond.

Wat staat er nog op het programma bij NALA in het nieuwe jaar?

12/12: Screw It #4 Drink Champagne
18/01: Smoor – BBQ workshop
19/01: Plant Power – workshop
22/01: Bruis – Workshop gefermenteerde dranken
26/01: Middle Eastern Brunch
30/01: Screw It #5 Drink German wine
01/02: Boekvoorstelling Kimchi – Ae Jin Huys
05/02: LOWNO & Burgers
20/02: Screw It #6 Don’t drink
26/02: Workshop kimchi maken en Koreaans koken – Ae Jin Huys
26/03: Screw it #7 Wandeling door Centraal  en Oost-Europa
30/04 Screw It #8 Drink Belgian Wines

Kom zeker eens langs. Je wandelt er met veel goesting binnen en met nog meer goesting om dieper in de wereld van eten en drinken te graven terug naar buiten!