De Moestuin

7 tips voor de dag van het naakt tuinieren (NSFW)

Aha, de eerste zaterdag van mei. Dé hoogdag voor elke moestuinier want dan is het World Naked Gardening Day. Dit jaar is het eindelijk eens echt heel goed weer, dus geen enkele reden om niet deel te nemen. Tenzij dan misschien de hele horde aan brandnetels die ook nu net hun hoogdagen beleven in de tuin.

Omdat zo’n dag naakt tuinieren toch net iets anders is dan een gewone dag, zet ik graag wat tips op een rijtje zodat je die dag zonder kleerscheuren (badumtsshhhh) doorstaat.

  1. Het wordt goed weer. Heel goed weer. Smeer je dus goed in met zonnecrème en draag een hoedje. Sommige lichaamsdelen hebben in je leven al meer zon gekregen dan andere. Draag er dan ook extra zorg voor. Of laat iemand een handje helpen.
  2. Het is geen rocket science, maar er zijn waarschijnlijk betere dagen om rozen te snoeien of te planten. Ook blijf je het beste uit de buurt van cactussen.
  3. Tuinieren gaat soms gepaard met het gebruik van snoeischaren, heggescharen of andere tools. Dus kun je best wel wel wat bescherming gebruiken. Als je toch besluit om iets te trimmen, let dan op dat je niet net iets te veel trimt.
  4. In het begin is naakt rondlopen wat wennen, maar na een tijdje word je er wel gewoon aan. Wanneer dat gebeurt, vergeet dan niet om van dat vrije moment te genieten.
  5. Het mag dan een hoogdag zijn in de moestuin, naakt rondlopen is en blijft strafbaar. Wie weet heb je geluk en woon je in een buurt die heel open minded is. Dan hoef je je geen zorgen te maken. Maar als je haag tot op heuphoogte komt en er twee tuinen verder minderjarige meisjes spelen is het misschien niet zo’n goed idee om naakt rond te lopen. Been there, done that. De buren spreken nog steeds niet met me.
  6. Pas als man op voor loslopende kippen.
  7. Als een cameraploeg je belt en ze vragen of ze je naakt mogen komen filmen, doe dit niet. Het achtervolgt je de rest van je leven.

Veel plezier dit weekend!