Hapje, In de keuken

Mini-pizza’s met auberginekaviaar

Hoera, deze week wordt het nog ideaal weer om te BBQ’en en zijn de aubergines op hun best. Want dit is ongeveer de periode dat ze rijp zijn en van de struik worden gehaald. Tenminste op Belgische bodem. Vorig jaar had ik gigantische overschotten aan aubergine, dit jaar wat minder, maar dat heeft me niet tegengehouden om er één van mijn favoriete gerechten mee te maken. Kaviaar van aubergine. Voor mij persoonlijk 100 keer lekkerder dan de eitjes van één of andere lelijke vis. Ik maakte de kaviaar op de BBQ, zo krijgt het een beetje een gerookte smaak. Everybody loves that!

Ingrediënten voor 12 mini-pizza’s:

– 1 aubergine
– Griekse yoghurt
– Citroen
– Teentje look
– Peper en zout
– Bieslookbloemetjes
– Verse oregano

Hoe begin je eraan?

Begin met de BBQ goed heet te stoken tot je kolen mooi wit zien. Halveer de aubergine, bestrijk met olijfolie en leg ze met het vruchtvlees op het rooster. Grill ze tot ze een mooie kleur hebben.

Screen Shot 2016-08-30 at 17.38.30

Haal ze nu af de bbq, steek in elke helft een teentje look en pak in in zilverpapier. Leg ze terug op het rooster onder het deksel en laat ze liggen tot ze zo gaar zijn dat je ze helemaal kunt induwen.
Terwijl je aubergines langzaam garen, steek je uit pizzadeeg kleine rondjes uit. Bak deze op een pizzasteen of pizzaplaat op je BBQ. Kort langs beide kanten tot ze krokant zijn.

Wanneer je aubergines zacht zijn, haal je ze uit het ziverpapier en schraap je het vruchtvlees samen met de look uit de schil. Snij zo fijn mogelijk en meng met de Griekse yoghurt, citroensap en peper en zout. Doe je auberginekaviaar op de mini-pizza’s en werk (eventueel) af met bieslookbloemen en oregano.

Screen Shot 2016-08-30 at 17.39.09

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *