Op restaurant

Marcel – Vegetarisch genieten

Dagen zonder vlees en op restaurant gaan, een combinatie de niet altijd even makkelijk is.
Toch ging ik de uitdaging aan toen er werd gereserveerd in restaurant Marcel vlakbij het MAS in Antwerpen.

Een statig pand met grote ramen en een nostalgisch interieur brachten me een paar decennia terug in de tijd. Zeker met het aperitief in klassieke glazen. Ik ging voor een bombay gin geïnfuseerd met rode biet, steranijs, kaneel en sinaasappel. Lekker, smaakte een beetje naar Campari.

Screen Shot 2016-03-13 at 20.54.00

Als voorgerecht kreeg ik

carpaccio van knolselder met haloumi, tartaar van appel & lava’s, komkommer en radijs, afgewerkt met rucola en zuurdesemtoast. 

Screen Shot 2016-03-13 at 20.55.44
Wat een heerlijk gerecht om mee te starten. Groenten zoals ze moeten zijn. Vol smaak en absoluut niet saai. Yes, moest elk vegetarisch gerecht op restaurant zo lekker zijn, dan nam niemand nog vlees.

Als tussengerecht was er de keuze tussen

Gebakken sint-jacobsvruchten met een crème van erwtjes,
Bianchetti truffel en een sausje van truffel en schorseneren
of
Witloofsalade met Burrata en sinaasappel,
afgewerkt met een vinaigrette van korianderzaad

Aangezien mijn eten terug naar boven komt enkel bij het zien van koriander, besloot ik wijselijk voor de sint-jakobsvruchten te gaan. Een beetje vals spelen, dat wel, maar dat toch liever dan mijn bord niet leeg eten. Buiten het feit dat de sint-jacobsvruchten wat te gaar waren, ook hier weer een lekker gerecht met de erwten in de hoofdrol.

Screen Shot 2016-03-13 at 20.56.19

Dan kwam het hoofdgerecht:
In de oven geroosterde boerenkool,
afgewerkt met limoen, parmezaan, pompoen en gnocchi.

Screen Shot 2016-03-13 at 20.56.53

Voor mij persoonlijk een iets te kleine portie, maar wat ik kreeg was absoluut lekker. e knapperige boerenkool met de zoute gnocchi en de zoete pompoen. Yes, daar kon ik nog wel een bordje van op.

Ten slotte kregen we dit als dessert:

Jonge kasrabarber met amandel
en vanilleroomijs met rozenwater

Screen Shot 2016-03-13 at 20.57.18

Het kind in mij werd wakker en enorm gelukkig. Ik eet weinig dingen liever dan rabarber. Zelfs zo gewoon rauw uit het vuistje. En ook hier was de rabarber lekker zuur, met een zoete confituur van rabarber en het vanille-ijs was ook dit gerecht een winner.

Als conclusie kan ik stellen dat ik best lekker heb gegeten. Al denk ik wel dat je elders betere prijs-kwaliteit kunt krijgen. Maar zeker een aanrader als je in de buurt bent. En top ook om mijn Dagen zonder vlees te doen vergeten. Als er één ding is dat ik die avond niet gemist heb, was het vlees.
Wat ik wel gemist heb was een degelijk licht om het eten te fotograferen. Gelukkig kwam dit wel het sociale ten goede.

Cheers,
R.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *