Knolselder – asperge – zwam – kabeljauw
Sommige groenten gooien ze tegenwoordig naar je hoofd. Neem nu een knolselder. Een gigantische groente. Gigantisch lekker ook. Ik kocht er één dit weekend in de Delhaize voor amper 65 cent. 65 cent! Ik maakte er soep voor 10 weken van, een knolselderslaatje en dit simpele gerecht.
Knolselder
Geroosterd in de oven. Wat een openbaring. (Hoe belachelijk lekker was dat?)
Wat olijfolie erover, peper, zout en citroentijm. Afdekken met bakpapier en naargelang dikte een minuut of 20 de oven in.
Oesterzwam – asperge
Beetje boter en olijfolie in de pan. Asperges er een minuutje in. Erna de oesterzwammen erbij en pas op het einde peper, zout en een scheutje citroen erbij.
Kabeljauw
Kruiden met peper, zout en citroentijm. 3 minuutjes bakken aan elke kant in een goed warme pan.
Onderaan op het bord wat zure room met rasp van citroen en afgewerkt met kort geblancheerde spruitblaadjes.
Smakelijk!