In de keuken

Red de restjes: hét soepzakje

Dit moet zowat mijn favoriete truck in de keuken zijn. Het bespaart me tijd en werk, het zorgt ervoor dat ik minder voedsel verspil én het levert nog eens lekker eten op ook.
Ik heb het over hét soepzakje.
Dat is een groot herbruikbaar, afsluitbaar zakje van IKEA met daarin overschotjes van groenten. Niet zomaar overschotjes, maar de delen die je normaal weg zou gooien. Ik heb het over het loof van wortelen, het harde hart van venkel, de steel en de bladeren van broccoli, de steeltjes van peterselie, restjes kruiden, de bladeren rondom je bloemkool, het groen van de prei, de bladeren van selder…
Allemaal eetbare delen van de groente die je anders toch maar de vuilbak in zou gooien.
Maar ook die drie wortels achterin je koelkast die een langzame dood sterven kunnen mee in dat zakje.

Dat is bij deze verleden tijd. Hou standaard zo’n zakje van IKEA in je diepvriezer. Telkens je normaal iets van je groenten weg zou gooien dat perfect eetbaar is, haal je je zakje uit de diepvriezer en gooi je dat daarin. Het zal je verbazen hoe snel zo’n zakje vol is. Vol met groenten en vitaminen.
Eens vol heb je een perfect zakje in huis voor een lekkere groentesoep waar je amper nog werk in hoeft te steken. Gewoon zakje uit de diepvriezer, groenten in een pot, onder zetten met een lekkere groentebouillon, 30 minuujes laten koken en mixen maar.
Geloof me, zo’n groentesoep kan echt niet mis gaan.En smaakt bovendien ook echt elke keer anders!

Dus je gooit minder voeding weg, je hebt op een snelle manier een gezonde soep op tafel en je moet er zelfs geen moeite voor doen. Win-win voor iedereen toch?
Maak er een gewoonte van en je hebt er een gezond, goed voornemen voor het nieuwe jaar bij.
Smakelijk!