In de keuken

Heerlijk herfstige kippensoep

De herfst is eindelijk begonnen. Tijd om afscheid te nemen van tomaten en courgettes en pompoenen, prei champignons, pastinaak, spruitjes en knolselder te verwelkomen. Ook gedaan met lichte slaatjes. Stoofpotjes, ovenschotels en soepen mogen weer op het menu. Een extra laagje voor de winter die eraan komt, kan immers geen kwaad. Een van mijn herfstige favoriete soepen is deze kippensoep met verschillende soorten champignons en prei. Snel klaar, veel groenten en veel energie. Enjoy!

Ingrediënten

2 sjalotjes
1 teentje look
1 wortel
2 kipfilets
2 kruidnagels
1 bouquet garni
1,5 liter kippenbouillon
10 roze peperbolletjes

2 preistengels (wit)
300g boschampignons
300g aardappelen
200 ml room
3 takjes dragonBereiding

Pel de sjalotjes, knoflook en hak in grove stukken. Snij de wortel ook in grove stukken. Leg deze samen met de kip, de kruidnagel, de roze peperbolletjes , bouquet garni in de kippenbouillon. Laat 20 minuten koken. Zeef de bouillon en hou deze bij. Trek de kipfilet uit elkaar met twee vorken.

Maak de prei schoon en snij  in dikke ringen. Maak de boschampignons schoon. Stoof de prei 5 minuten in royaal wat boter in een grote pot, voeg de champignons toe en laat alles mooi bruinen

Doe ondertussen  de bouillon bij de aardappelblokjes. Kook 20 minuten tot de aardappelblokjes beetgaar zijn. Voeg de kip, de champignons en de prei toe.  Werk af met de room en dragon toe en laat nog even mee opwarmen. Kruid eventueel met nog wat zwarte peper en zout.

Laat de herfst maar komen!