In de keuken

Groene asperges met feta, hummus en merguez

Pasen en asperges zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In april is de productie immers volop aan de gang en werken de aspergeboeren zich een halve hernia om dit witte goud in de winkelrekken te krijgen. Zelf asperges ‘steken’ is trouwens best leuk om te doen, het loont dan ook de moeite om zelf eens een bezoekje te brengen aan een echte aspergeboer en te vragen of je ze zelf mag oogsten. Dit zal dan meestal de witte asperge zijn die onder de grond groeit. De groene asperge groeit boven de grond en is iets makkelijker (maar minder leuk) om te oogsten. Ook asperges en ei en hollandaise zijn een geweldig huwelijk of ménage a trois maar omdat asperges ook wel eens wat verassender mogen zijn, kan je ze ook gebruiken in een bowl gevuld met groene asperges met feta, hummus en merguez. Of zonder de worstjes, zelfs dan blijft het een belachelijk lekker en vooral snel gerecht.

Wat heb je nodig voor groene asperges met feta, hummus en merguez? (4 personen)

  • 4 merguezworstjes
  • 16 groene asperges
  • Blokje fetakaas
  • 400 g hummus
  • Enkele takjes verse munt
  • Pitabroodjes
  • 1 tl komijnzaad
  • Olijfolie

Verhit een pan met wat olijfolie op een middelhoog vuur. Gaar de merguezworstjes aan één kant. Snijd ondertussen de onderste, hardere stukken van de groene asperges. Schillen hoeft niet. Snijd daarna in drie gelijke stukken. Wanneer de merguezworstjes aan één kant gegaard zijn, draai je ze om en leg je de groene asperges mee in de pan. Draai het vuur wat lager en laat rustig verder garen.

Verdeel de hummus over 4 bowls en snijd ondertussen de blaadjes van enkele takjes munt fijn. Dat gaat het makkelijkst door ze even op elkaar te stapelen, op te rollen en heel fijn dwars op de rol te snijden. Draai regelmatig de merguezworstjes en de asperges even om tot ze volledig gaar zijn. Voeg de laatste 2 minuten de komijnzaadjes toe aan de pan met de merguez en asperges. Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster tot ze warm en krokant zijn.

Verdeel de asperges en merguezworstjes over de 4 bowls, brokkel de fetakaas en de munt eroverheen en werk af met enkele lepels olie van de merguez uit de pan. Nog geen half uur werk en er staat iets lekkers op tafel. Vervang de asperges gerust door tuinbonen, broccoli, geroosterde aubergine,… En laat de worstjes ook gerust weg. Enjoy dit gerecht met groene asperges feta, hummus en merguez!

groene asperges met feta, hummus en merguez
Groene asperges met feta, hummus en merguez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *