In de keuken, Kaas

Groene asperges met burrata en citroen

Cliché Flamand als ik ben, heb ik op Dag van de Arbeid onder de laatste stralen zon in mijn stadstuin de barbecue aangestoken. Niet volledig gepland maar zolang je niet té cliché Flamand gaat en er enkel vlees op gooit, kan je met groenten ook heel wat richtingen uit op de barbecue. Meer zelfs, ik vind groenten vaak meer verrassend op de barbecue dan een stukje vlees. De echte die hards gaan dit niet beamen groenten zijn gewoon toffer. Je kan er meer richtingen mee uit en kan ze beter verwerken in kleine, toffe gerechten dan een lap vlees. Zeker met groenten die in het seizoen zijn zoals deze groene asperges met burrata en citroen. Meer lente wordt het niet. Ook al is het maar voor één dag en komt er waarschijnlijk al snel weer onweer aan.

Dit heb je nodig:

 • Bussel groene asperges
 • 1 burrata
 • Olijfolie
 • 15 blaadjes citroenverbena
 • 1 biologische citroen
 • Peper en zout
 • 1 el chilivlokken

Zo maak je de groene asperges met burrata en citroen:

 1. Breng de barbecue op temperatuur. Zorg voor een hete kant en een kant waar je ze even kan laten rusten met het deksel toe. Schil de asperges en snijd 1 cm van de onderkant af.
  Strijk ze in met wat olijfolie en bestrooi met wat fijn zout en peper.
 2. Gril de asperges rondom rond op de barbecue. Ze voorkoken hoeft zeker niet. Laat ze wat extra garen aan de zijkant met het deksel van de barbecue erop.
 3. Neem ondertussen de burrata, snijd open en verdeel over een bord. kruid met peper en grof zout.
 4. Tijd voor de citroenolie. Neem dan een pan, zet op een middelhoog vuur en verwarm een eetlepel olijfolie. Doe hier een 15-tal blaadjes van de verbena in en laat crisp worden. Haal ze eruit en mix fijn met 60 ml olijfolie, het sap en de zeste van een halve citroen, zeef eventueel door een doek en zet koel opzij. Bewaar koel maximum 1 week.
 5. Leg de gegrilde asperges op de burrata en lepel er royaal citroenolie over. Werk af met fijngesneden blaadjes munt en wat chilivlokken.

Wil jij ook graag mijn nieuwsbrief vol culinair nieuws, tips and tricks en hotspots ontvangen?
Schrijf je dan hier in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *