Groene asperges met burrata en bloedsinaas
Nu de winter langzaam aan plaatsmaakt voor de lente, brengt de natuur ons een interessant smakenpalet. Een beetje het beste van de winter dat de handen in elkaar slaagt met de lente. De intense, zoet-zure smaak van bloedappelsienen – op zijn best in de winter – luidt het einde van de koude maanden in. Tegelijkertijd kondigen de eerste groene asperges het begin van de lente aan. Deze knapperige, frisse groente is niet alleen heerlijk, maar ook een echte voorbode van het nieuwe seizoen.
Groene asperges worden vaak de ‘koningin van de lentegroenten’ genoemd. In tegenstelling tot witte asperges groeien ze bovengronds en krijgen ze hun levendige groene kleur door blootstelling aan zonlicht. Ze zitten hebben een licht nootachtige smaak die perfect past bij de romige zachtheid van burrata en bij de geroosterde walnoten die erbij komen.
Door deze ingrediënten te combineren in één gerecht ontstaat een harmonie tussen winter en lente. De frisheid van de asperges, de smeuïgheid van de kaas en het subtiel bittere, citrusachtige aroma van de bloedappelsien zorgen voor een smaakvol en elegant geheel. Perfect als lichte lunch of voorgerecht op een zonnige lentedag!
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 500 g groene asperges
- 1 bloedappelsien
- 1 bol burrata
- 1 handvol walnoten
- Koolzaadolie
- Bakboter
- Peper en zout
Zo maak je de groene asperges met burrata en bloedsinaas
- Start met de asperges. Snijd het hardere, houtige stuk onderaan af de asperge. Schil dan de onderste 5-7 cm met de dunschiller.
- Zet een pan op het vuur. Doe hierin wat boter en koolzaadolie. Gaar de asperges in de pan tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper en zout.
- Hak ondertussen de walnoten fijn en rooster ze in een andere pan.
- Maak de dressing. Meng 5 el koolzaadolie met het sap van een halve bloedsinaasappel, peper en zout. Gebruik een klopper om goed te mengen.
- Tijd om te dresseren. Verdeel de burrata over twee borden. Leg er de groene asperges naast en lepel er royaal wat dressing over. Werk af met de geroosterde walnoten en de zeste van de bloedsinaasappel.

PS: Wil jij ook graag mijn nieuwsbrief vol culinair nieuws, tips and tricks en hotspots ontvangen?
Schrijf je dan hier in!