Gegrilde puntpaprika met geitenkaas
Er zijn veel groenten die ik graag op de barbecue gooi. Paprika is er daar zeker één van. Door het tegelijk tere maar stevige velletje aan de buitenkant, kan het eigenlijk moeilijk mis gaan. ook al kleurt het helemaal zwart, in no time is het velletje van de paprika eraf en zit je met het malse, sappige vruchtvlees van de paprika zelf. Combineer een gegrilde puntpaprika met geitenkaas, verse oregano en wat olijfolie en je hebt opnieuw een bijgerecht die de hoofdvogel afschiet op de volgende barbecue.
Het mooie aan dit gerecht is ook dat je het helemaal op voorhand kan grillen en klaarzetten in de koelkast. Het is iets dat ik ook wel vaker doe, de barbecue in de ochtend aansteken en al een aantal zaken voorgrillen. Zo heb ik later tijd om alles gewoon af te werken en de bbq vrij te hebben om de laatste zaken die last minute op de grill moeten klaar te maken.
Dit heb je nodig:
- Puntpaprika’s (1 per persoon)
- Zachte geitenkaas (150 gr)
- Goed olijfolie
- Verse oregano
- Grof zout
Zo maak je de gegrilde puntpaprika met geitenkaas:
- Steek je barbecue aan en laat de briketten goed heet worden en een aslaagje vormen voor je ermee aan de slag gaat.
- Leg de puntpaprika’s op het rooster boven de hete kolen en gril langs alle kanten. Je mag de paprika’s gerust zwart laten worden of je mag ze sneller draaien zodat ze niet te zwartgeblakerd zijn en je ze met velletje en al kan opeten.
- Leg ze daarna even aan een kant zonder kolen, doe het deksel toe en laat even nagaren en geef ze zo ook wat rooksmaak mee.
- Leg op een bord en overgiet met olijfolie en royaal grof zout wanneer de puntpaprika’s nog warm zijn.
- Laat afkoelen en doe er de geitenkaas in kleine toefjes op. Werk af met enkele blaadjes verse oregano.

Extra tip voor de echte kaasliefhebbers: Dit recept is met een zachte geitenkaas maar je kan ook een iets stevigere kaas gebruiken. De puntpaprika kan dit zeker aan.
Heb je zin in nog meer groenten op de barbecue? Dan heb ik hier nog 5 recepten met groenten op de barbecue.
Wil jij ook graag mijn nieuwsbrief vol culinair nieuws, tips and tricks en hotspots ontvangen?
Schrijf je dan hier in!