Gegrilde groenten met mozarella en paprikatapenade.
Ter ere van de officiële Wereldpicknickdag maakte ik enkele lekkere schotels met groenten uit Edegem. Makkelijk, niet altijd snel klaar, maar wel altijd heel erg lekker.
Gegrilde groene en gele courgette, gegrilde aubergine, gedroogde tomaatjes, mozarella en paprikatapenade
Wat heb je nodig?
– Groene en gele courgettes (Hoe kleiner, hoe lekkerder)
– Aubergine
– Kersttomaten
– mozarella
– Rode paprika
– zonnebloempitten
– Rucola
– Oregano
Hoe begin je eraan?
Grill de aubergine en gele en groene courgettes met een weinig olijfolie, peper en zeezout tot de zwarte grillrandjes er mooi instaan.
Snij de kersttomaten in twee en leg ze op een met olijfolie ingewreven bakpapier. kruid met peper, zout en een beetje fijne suiker. Laat ongeveer een uur drogen op 180° en je hebt echt waar de beste ovengedroogde tomaten.
Grill de paprikas in de oven tot ze zwart zien. Verwijder de zwarte schil en mix het vruchtvlees met olijfolie, peper,zout en de zonnebloempitten tot een mooie tapenade.
Schik alles samen met de mozarella mooi in een ovenschaal en werk af met wat rucola en heel veel verse blaadjes oregano.
Enjoy!
R.