De Moestuin

Geen tijd? Maar je wilt eigen groenten?

Regelmatig sturen mensen me toffe zaken door die verband houden met tuinieren. Sommige zaken zijn minder de moeite, andere trekken meteen de aandacht. Zo ook dit kickstarterproject dat Jeremy me stuurde. Het is zo simpel dat ik het graag zelf bedacht had: De Nourishmat!

Een handige mat die je gewoon maar hoeft uit te rollen op een hoopje vruchtbare grond. De mat is onderverdeeld in verschillende vakjes. Elk vakje staat voor één soort groente. Binnen elk vak zijn er x-aantal gaten voor je zaden. Zo hoef je zelf niet meer te gaan meten hoe ver alles van elkaar mag staan. De zaadbollen zijn trouwens samengesteld uit één zaadje met daar rond een soort klei dat al meteen compost en voedingsstoffen bevat. De mat is normaal gemaakt op het formaat van een vierkante meter moestuin, maar zou ook kunnen aangepast worden naar je eigen normen. Zo groot of zo klein als je zelf wilt dus.

Simpel niet?
Mat uitrollen, geleverde zaadjes in het juiste gaatje duwen (dat doet me wat denken aan een kinderspel van toen ik 3 jaar was) en water geven. En zelfs met dat water geven kan je niets verkeerd doen.

Bovenaan is een ingebouwd irrigatiesysteem. Aansluiten op de tuinslang, helemaal laten vollopen en klaar. En om het zo mogelijk nog simpeler te maken: geen onkruid! De mat houdt alles tegen. Daar verlies je dus ook geen tijd mee.

Op dit moment ligt het nog niet in de winkels, maar ik hoop dat ze snel in productie kunnen. Want dan heeft niemand nog een goede reden om niet te moestuinieren.

Cheers,
R.