Op restaurant

Ja, ik open een pop-up kaasrestaurant!

Alé, ik… het is te zeggen. Eigenlijk moet ik wij zeggen. Want hoe gaan zo’n dingen. Je zit met je lief gefrituurde kaasballetjes te eten en wat karmelietjes te drinken. Je begint diepgaande gesprekken te voeren over het waarom. Niet van het leven maar waarom er nog geen kaasrestaurant bestaat.* Er wordt al lachend gezegd dat we een kaasrestaurant gaan openen. Dat het een gat in de markt is. Neenee, het gat in de kaas. Nog meer lachen.

De volgende ochtend word je wakker en blijkt dat misschien niet eens zo’n slecht idee te zijn.
We kunnen allebei wat koken, ik heb ondertussen een hoop contacten in het horecawezen opgebouwd en we hebben allebei gewoon heel veel goesting om ermee aan de slag te gaan. Net zoals kaas heeft een idee best wat maanden nodig om te rijpen. Maar vandaag, op de meest cheesy dag van het jaar, is het moment aangebroken om het concept de wijde wereld in te gooien.

Een pop-up kaasrestaurant dus. Wat moet je je daar bij voorstellen? Voorlopig gaan we dit jaar zes keer een avond organiseren waarop kaas een hoofdrol speelt. Verwacht je niet aan zware en vettige gerechten maar aan een verfijnd(er) menu. We willen aantonen dat je met kaas verder kan gaan dan fondue, raclette of een kaasschotel. Het worden avonden die je als kaasfan eigenlijk niet mag missen. De naam van het hele concept?

Fromance dus.
Binnen het concept ‘Fromance’ gaan we op elk van die avonden een andere richting uit.
De data van de eerste twee avonden zijn bekend en staan dan ook online.

Starten doen we met een Fromantic candlelight dinner. Kan ook moeilijk anders als je lanceert op deze cheesy dag. Deze avond gaat door op zaterdag 25 april.  An De Smedt van Monsieur Oui steekt hier een handje toe en we zorgen voor een verfijnd 4-gangenmenu met aangepaste dranken. Steeds te reserveren voor 2-4-6 personen.

Het tweede event gaat door op 24 juni en heet Fromance/Bromance. Hier komt Gilles Draps de pannen van het dak koken. Een klein beetje vettiger maar zeker even prettig als de Fromantic candlelight dinner. Too gouda too be true.

Op beide events zijn de plaatsen beperkt. 24 om heel specifiek te zijn. Voor vegetariërs voorzien we aangepaste gerechten als dit op voorhand wordt doorgegeven.
Plaats van het gebeuren? NALA in ’t Groen Kwartier in Antwerpen. Een onwaarschijnlijk schoon pand met zonder enige twijfel de schoonste toiletten van Antwerpen.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes of als eerste de volgende Fromance-avonden ontdekken? Volg ons dan op onze Facebookpagina of op Instagram.  Maar kom vooral eens langs voor een cheesy avond. That would be grate!

*Ja, er is een kaasbar in Gent.