Fluffy omelet met garnaaltjes
In de keuken

Fluffy omelet met garnaaltjes

Ik ben nogal een grote fan van eigeel. De mogelijkheden spreken meer tot mijn verbeelding dan eiwit waar je al snel richting meringue, mousse of glazuur gaat. De enige uitzondering is een whiskey sour. Daarvoor hou ik al eens graag een eiwit apart. Met eigeel daarentegen zit je al snel in level doreren, béarnaise, carbonara, advocaat of sabayon. Beter wordt het eigenlijk niet.
In elk geval is er door een veelvuldig gebruik van eigeel regelmatig een overschot aan eiwit. Zonde om er een mousse van te maken, maar nog meer zonde om het weg te gooien. Een fluffy omelet wordt vanaf nu mijn eerste reflex. Een fluffy omelet met garnaaltjes mijn tweede.
Bovendien is het energielevel van dit gerecht enorm laag. Zowel qua verbruik in je huishouden maar ook als persoon: het gerecht staat immers in minder dan 15 minuten op tafel. Dat is zonder styling voor foto’s. Als je zoals de echte foodbloggers er wat nonchalant ingrediënten naast legt, servies moet gaan shoppen in Opnieuw & Co en ondergronden of achtergronden moet installeren, reken dan op 3 uur en 15 minuten. Maar dan heb je ook wel wat om op Instagram te zetten. Goed, fluffy omelet met garnaaltjes. Hier gaan we.

Ingrediënten voor 1 fluffy omelet met granaaltjes:

– 5 eiwitten
– 1 Lente-ui
– 1 gele paprika
– 75 gr garnaaltjes
– Kroepoek
– Sesamzaadjes
– Sriracha
– Peper en zout
– Klontje boter

Zet een pan op een middelhoog vuur en laat de boter smelten.
Klop de eieren op met een vork. Doe dit stevig tot het een schuimende massa wordt maar ook weer niet zo stevig dat je de kom kan omdraaien en boven je hoofd kan houden. We willen een omelet, geen flauwe plezante nonkel.
Kruid met peper en zout en giet rustig in de pan. Je zal zien dat het schuim wat blijft staan. Perfect. Datzelfde schuim zorgt voor de mooie structuur van je ei later.
Snijd ondertussen de gele paprika in reepjes en leg mooi in het midden van het ei dat nu zachtjes aan het stollen is. Doe hetzelfde met het lente-uitje. Snijd fijn en leg op de omelet. Ondertussen zou het ei bijna gestold moeten zijn. Indien dat niet zo is, zet even een deksel op de pan tot al het eiwit gestold is. Laat de omelet op een bord glijden en doe er enkele sesamzaadjes overheen en de garnaaltjes. Brokkel als laatste wat kroepoek over het ei en rol op. Werk af met sriracha en wat extra kroepoek. Want ja, de zak is nu toch al open.
Meer hoef je niet te doen voor een fluffy omelet met garnaaltjes.

Fluffy omelet met garnaaltjes
Fluffy omelet met garnaaltjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *