In de keuken

Flatbread met wortel en chorizomayo

Ik hou van flatbreads. Voilà, het is eruit. Het is als een heerlijk zacht maar tegelijk krokant kussentje waar je een hele rits aan ingrediënten op kwijt kunt. Ideaal voor de lunch maar zeker snel klaar ook als avondeten. Tenminste als je je flatbreads, hummus en chorizomayo niet zelf maakt. Wanneer ik tijd heb, probeer ik dat wel te doen. Het geeft meer voldoening en meer smaak. Toch niet volledig onbelangrijk wanneer je kookt. Bovendien is het ook allemaal niet zo moeilijk. Met enkele ingrediënten en wat tijd kom je vaak al heel ver. Ik ben niet zo het type dat vaak gaat voor ‘snel en gemakkelijk’. Ik maak het mezelf graag al eens een beetje moeilijker zonder dat het daarom heel ingewikkeld hoeft te worden.
Daarom dus deze flatbread met wortel en chorizomayo. Deze kan heel snel en gemakkelijk. of je maakt alles zelf en dan is het wat trager en meer werk maar haal je er wel meer voldoening en smaak uit. Aan jou de keuze.

Dit heb je nodig:

Dit heb je nodig voor de flatbreads (6-tal stuks):

  • 500 gr bloem
  • 300 ml lauw water
  • 7g gedroogde gist
  • 1 el agave siroop (kan perfect ook met honing)
  • 10 g zout
  • 15 g olijfolie

Dit heb je nodig voor de chorizomayo:

  • 250 gr chorizo (zacht of pikant, naar keuze)
  • 2 eigelen
  • 1 el mosterd
  • Citroensap
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 teentje look
  • 1 el maple syrup of honing
  • Peterselie
  • Neutrale olie

Dit heb je ook nog nodig:

  • 600 gr kikkererwten, uit blik, uitgelekt
  • 1 teentje look
  • 3 el tahin
  • 10 grote, dikke wortels
  • Citroensap
  • Olijfolie
  • Komijnpoeder
  • Gerookte paprikapoeder
  • Blokje feta
  • Peterselie

Zo maak je de flatbread met wortel en chorizomayo:

  1. Maak de flatbreads volgens het recept op deze pagina.
  2. Maak de chorizomayo volgens het recept op deze pagina.
  3. Verwarm de oven voor tot 186°C. Schil de wortelen en snijd ze in mooie, lange stukken. Meng met olijfolie, gerookt paprikapoeder, peper en zout. Rooster ze ongeveer 25 minuten in de oven samen met 200 gr van de uitgelekte kikkererwten. Check de wortelen elke 5 minuten zodat ze zeker nog wat ‘bite’ hebben. De kikkererwten moeten wat crunchy zijn.
  4. Maak de hummus. Mix 400 gr kikkererwten met het teentje look de tahin een scheutje citroensap, een scheutje water en royaal komijnpoeder. Krijg eventueel bij met wat zout of wat meer tahin voor een uitgesproken semsamsmaak.
  5. Neem de flatbread. Bedek met een mooi laagje hummus. Leg daarop de geroosterde wortelen en kikkererwten. Werk af met war fetakaas, stukjes geroosterde chorizo, de chorizomayonaise en fijngesneden peterselie.
Flatbread met wortel en chorizomayo

Ben jij al ingeschreven op mijn wekelijkse nieuwsbrief vol culinair nieuws?
Schrijf je dan hier in!