De Moestuin

Eetbare bloemen in de moestuin

Elk jaar opnieuw wil ik wel nieuwe dingen proberen in mijn moestuin. het is sterker dan mezelf. Ik geniet van het zaaien en oogsten van radijsjes, maar dat is stilaan een routine geworden. De spanning is er wat af. Buiten enkele nieuwe groenten, zet ik dit jaar ook in op een hele hoop eetbare bloemen.

Want geef toe, het oog wil ook wel wat. Wanneer ik op restaurant ga vind ik bloemetjes als garnituur (ook niet te veel) altijd een decoratieve meerwaarde hebben. Dit zelfs los van de smaak, want ook daar zijn grote verschillen in.

Omdat dit een voor mij nog niet zo heel bekende wereld is, vroeg ik hulp in de Facebookgroep van Velt en van Moestuinwijven. In totaal kreeg ik meer dan 100 reacties.

Enkele waren mij al bekend. De bloemen van de Oost-Indische kers, courgette- en pompoenbloemen, de bloemetjes van rucola en radijsjes als je ze laat doorschieten.

Oost-Indische Kers

Courgettebloem

Courgettebloem

Dat je de bloemen van de paardenbloem ook kunt eten is me ook niet vreemd aangezien ik daar vorig jaar al een gelei van heb gemaakt.

Paardebloem

Paardebloem

Logisch, maar niet aan gedacht: bijna alle bloemen van kruiden kun je uiteraard ook opeten. Dille, munt, bieslook, rozemarijn, citroenmelisse, lavendel kamille, ananas-of pompelmoessalie,… Veel te veel keuze.

Pompelmoessalie

Pompelmoessalie

Andere verrassende bloemetjes die ik nog te lezen kreeg waren de goudsbloem, rozenblaadjes, madeliefjes, viooltjes, komkommerkruid, en vlierbes. Er waren er nog vele andere, maar ik denk dat deze bloemen al ruim voldoende zijn om mee te beginnen. Waar ik vooral naar uitkijk is de smaak van de bloemen. Zo vond ik online deze lijst. Zo kan ik me alvast voorbereiden op enkele smaken. Hebben jullie zelf ook nog tips voor een mooie, kleurrijke, eetbare tuin. Laat gerust iets weten. Het wordt in elk geval een zeer fleurige zomer!

Cheers,
R.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *