De Moestuin

Een geweldige oogst van de dag!

Over de oogst van dit weekend heb ik absoluut niet te klagen.
Rode bieten en courgettes zoveel ik maar wil. Net hetzelfde voor augurken en snoepkomkommers. Ook nog kleine pijpajuinen, de eerste pepertjes en HOERA, de eerste tomaten!

Veel te veel om zelf op te krijgen eigenlijk.

Toch ben ik niet helemaal gelukkig. Mijn bomma zei ooit: ” Ge moet blij zijn me wa ge hebt”. Awel, nee.

Zoals jullie zien op de foto heb ik verschillende groene tomaten. In de ideale wereld blijven ze mooi aan de plant hangen tot ze mooi rood zijn. In de minder ideale wereld hebben al mijn tomatenplanten last van witte vlieg en een soort motten. De witte vlieg is niet zo’n ramp. Door hun aanwezigheid is er een verminderde productie. Maar met 14 tomatenplanten merk je dat zelfs niet.
De motten zijn een pak erger. De larven maken kleine gaatjes in de tomaten. En veel valt er jammer genoeg niet aan te doen. Buiten hopen dat er zich snel natuurlijke vijanden aandienen om ze te bestrijden.

In elk geval, er valt zeer veel te doen in de serre met dit mooie weer. Daarom dat hulp af en toe best welkom is. Gelukkig is er de ‘Vriend Zonder Winst’.  Als jullie zijn wedstrijdvraag juist kunnen raden, gaat hij mij helpen in de moestuin. En alle hulp is welkom!

Voel je je zelf ook geroepen om te komen helpen?
5 juli is het te doen in De Fijnproeverstuin in Broechem! Iedereen welkom. Laat wel op voorhand even iets weten, want als jullie er plots met 50 staan, is er te weinig werk :-)

Cheers,
R.