In de keuken

De eerste keer zelfgemaakte ravioli

Enkele weken geleden werd ik wakker en wou ik zelf ravioli maken. Blijkt dat verse pastavellen niet zo makkelijk zijn om te vinden. Er was dus maar één oplossing en dat was mijn eigen pasta maken. Ik had nog een bon van Het Kookhuis in Antwerpen liggen en besloot mijn eigen pastamachine aan te schaffen. Zo gezegd, zo gedaan. Dit juweeltje staat nu bij me thuis te blinken.

10891553_10152931308614929_1475160517282513426_n

Juweeltjes zijn er om vuil gemaakt te worden. Daarom maakte ik vandaag mijn eerste ravioli from scratch. Twee uur hard werken, maar het was het helemaal waard. Iemand zei: ” Ge haalt echt veel voldoening uit zelf uw pasta maken”.  Awel, het is waar. Zo ging ik te werk.

Voor de verse pasta (2pers.):

– 200g bloem
– 2 eieren
– 1 el Olijfolie

Screen Shot 2014-12-28 at 19.55.34

Alles bij elkaar mengen. Goed kneden tot het deeg vochtig en tegelijk kruimelig aanvoelt. Je merkt dat het deeg goed genoeg gekneed is als je het in een vorm probeert te duwen en het zelf naar zijn oorspronkelijke vorm terugkeert. Dan 30 minuten laten rusten onder een keukenhanddoek, in drie stukken snijden en door de geweldige pastamachine laten gaan tot je deeg zo dun is dat je je hand erdoor kan zien.

Screen Shot 2014-12-28 at 20.00.36

Vulling ravioli:

– Pancetta
– Champignon

Samen met wat peper en zout aanbakken in een pan, even fijncutteren en BAM, een waanzinnig lekkere vulling voor je ravioli.

foto 3

Belangrijk is dat wanneer je je ravioli aandrukt, er echt geen lucht meer in zit. Verschillende mensen wezen me erop. Anders ontploffen ze. Ik ben niet vies van wat ontploffingen, maar niet met mijn eerste ravioli. In ieder geval had ik het goed gedaan, want na het koken waren ze allemaal nog heel.

Ik maakte er nog een sausje van butternut bij:

– Butternut
– Bouillon
– Halve ajuin
– Room

Kook butternut en ajuin in  de bouillon. Mix erna de ajuin, butternut en wat lepels bouillon samen met de room. Kruid bij met wat peper en zout en je krijgt een heerlijk, zoete saus van butternut.

En een simpele pesto van rucola:

– Handvol rucola
– Parmezaanse kaas
– Olijfolie

Alles de blender in en de pittige pesto is klaar.

Zo zag het er uiteindelijk uit.

Screen Shot 2014-12-28 at 19.56.33

Een eerste geslaagde poging om ravioli te maken. Veel werk, maar de moeite waard.
Liefhebbers mogen een volgende keer eens mee aanschuiven. De enige voorwaarde is dan wel dat ze een handje toesteken :-)

Cheers,
R.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *