Crispy chili miso ramen
In de keuken

Crispy chili miso ramen

Ramen. Oftewel getrokken noedels. Je kan ze op verschillende manieren eten maar de favoriete manier van mijn dochter is zonder enige twijfel in noedelsoep. Of ‘slurpsoep’ zoals wij het noemen. Met dit gerecht mag ze zich volledig laten gaan en alles opslurpen tot de druppels over tafel vliegen. (Bij de andere gerechten blijft het beperkt tot een druppel hier en daar.) Vaak gaan we voor een eenvoudige, snelle kippenbouillon met miso en nog wat smaakmakers. Deze crispy chili miso ramen krijgt net dat ietsje meer punch door op het einde crispy chili olie toe te voegen.
Zo heeft mijn dochter haar soep om te slurpen en de volwassenen kunnen er een beetje extra pit aan geven.


Dit heb je allemaal nodig voor de crispy chili miso ramen:

  • 1 liter kippenbouillon (of groenten, of champignon als je het vegan wilt houden)
  • 2 el sesamolie
  • 2 el witte miso
  • 2 el sojasaus
  • 1 groot teentje look, heel fijngesneden
  • 1 cm gember, fijn geraspt

Dit heb je nodig voor de rest van het gerecht:

  • Sobanoedels
  • Toppings naar keuze (Ik ging voor kastanjechampignons gebakken in wat sojasaus en rijstwijnazijn, fijngesneden paksoi, edamameboontjes, overschotjes vlees van een Japanse hot pot en een zachtgekookt eitje
  • Witte/zwarte sesamzaadjes
  • Lente-ui
  • Crispy chili olie (Koop in de Aziatische supermarkt of maak helemaal zelf)

Zo maak je de crispy chili miso ramen: 

  1. Doe de sesamolie, witte miso, sojasaus, het fijngesneden teentje look en de gember in een diepe pot en laat rustig warm worden. Roer even en doe er een klein scheutje bouillon bij. 
  2. Laat even doorpruttelen om de rauwe smaak uit de look en de gember te krijgen. Voeg nu de rest van de bouillon toe en hou warm. Pas op, laat zeker niet meer doorkoken. 
  3. Zet een grote pot water op het vuur en kook hierin zowat al de rest
    –> Zachtgekookte eitjes: 6 minuten, meteen afkoelen in ijskoud water en alvast pellen
    –> Paksoi, fijngesneden: 1 minuutje en meteen in ijskoud water laten afkoelen.
    –> Edamameboontjes uit de diepriezer: 2 minuutjes tot ze ontdooid zijn
    –> Sobanoedels: Volgens verpakking gaar koken, afspoelen onder koud water. Doe deze als laatste.
    Zet al meteen de kommetjes waar je in gaat serveren klaar en doe de noedels, edamameboontjes en paksoi er alvast in (het ei gebruiken we om mooi bovenaan te leggen).
  4. Heb je toppings die iets meer bereiding vragen zoals de champignons? Tijd om daar mee aan de slag te gaan. Snijd ze in grote stukken en doe in een hete pan met rijstolie. (Doe er niet te veel tegelijk in, dat werkt niet zo handig.) Wanneer alle vlakken wat kleur hebben gekregen, blus je de champignons met wat sojasaus en rijstwijnazijn, laat even alle smaken opnemen.Doe nu eventueel een tweede en derde portie en verdeel over de kommetjes die klaar staan.
  5. Tijd voor de afwerking. Als het goed is, liggen al je toppings al in je kommetje. Doe hier de hete (maar niet kokende) bouillon over. Leg hier het zachtgekookte eitje op, werk af met enkele eetlepels crispy chili olie, sesamzaadjes en fijngesneden lente-ui. Klaar is de crispy chili miso ramen.
Crispy chili miso ramen

Ben je fan van dit soort gerechten? Dan ben ik er zeker van dat ik je een groot plezier doe met deze creamy dim sum met chiliboter. Ongeveer even veel werk als bovenstaand recept. Misschien zelfs nog ietsje beter. Probeer het vooral zelf even uit!

Creamy dim sum ramen

Wil jij ook graag mijn nieuwsbrief vol culinair nieuws, tips and tricks en hotspots ontvangen?
Schrijf je dan hier in!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *