Creamy scampi diabolique met nduja
Soms maak je iets waar je van denkt ‘Awel ja, dat wil ik morgen en de dag nadien nog eens maken’. Deze creamy scampi diabolique met nduja en paprika is zo’n gerechtje. Het mooie eraan is vooral dat je enorm kan variëren en het kan aanpassen naar je eigen goesting en smaakjes. Dit recept is nu met scampi. Maar maak het met kabeljauw of kip en het zal nog werken. Of gebruik kokosroom in plaats van gewone room en een kool in plaats van paprika en je gaat meteen richting een oosterse versie. Bovendien kan je er bij eten waar je maar zin in hebt. Stukje geroosterd brood om de pan uit te schrapen? Check. Noedels? check. Orzo? Check.
Dit gerecht is met nduja, een pittige smeerworst uit Calabrië. (Ik gebruikte deze worst eerder al in deze flammkuchen) Ook dat kan je makkelijk vervangen door gochujang of gewoon wat extra chilivlokken. Of maak het gerecht niet pikant. Dan kunnen ook de kleinste kinderen mee van dit gerecht eten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dus maak het gerust morgen nog eens. En de dag nadien. Maar maak het zeker eens.
Dit heb je allemaal nodig voor de creamy scampi diabolique met nduja: (2 pers.)
- 16 mooie, grote scampi’s (Gepeld en zonder darmkanaal)
- 2 paprika’s (rood en/of geel)
- 1 grote ajuin, heel fijn gesnipperd
- 2 teentjes look, heel fijn gesnipperd
- 10 blokjes diepvriesspinazie of 2 handenvol bladspinazie
- 1 el tomatenpuree
- 2 el nduja
- 200 ml groentebouillon
- 150 ml room
- Sap van een halve limoen
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het:
- Verwarm een pan met wat olijfolie op een middelhoog vuur. Kruid de scampi’s met peper en zout en bak ze mooi naast elkaar eerst 3 minuten aan de ene kant. Bak daarna nog 1 minuut aan de andere kant. Haal de scampi’s uit de pan en doe opnieuw wat olijfolie in dezelfde pan.
- Doe er de fijngesnipperde ui bij en laat heel langzaam gaar worden. Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes en doe bij de ajuin. Stoof mee gaar.
- Voeg tenslotte de fijngesnipperde look toe, de tomatenpuree en de nduja. Laat alles even stevig meestoven.
- Tijd om de bouillon toe te voegen. Roer alles mooi los zodat het mooi één massa wordt. Voeg nu de diepvriesspinazie of verse bladspinazie toe en laat smelten of slinken. Voeg de room en het sap van een halve limoen toe en laat een dikke 5 minuten pruttelen.
- Snipper wat peterselie fijn. Leg de scampi’s opnieuw in de pan en laat mee lekker warm worden. Werk af met wat peterselie en olijfolie en dien op met een stukje (al dan niet geroosterd) brood of orzo. Lek de pan proper en maak het dag nadien opnieuw!
Ben jij al ingeschreven op mijn nieuwsbrief vol culinair nieuws, tips and tricks en hotspots?
Schrijf je dan hier in!
Dit was zo erg lekker! En helemaal niet moeilijk. Bedankt voor het recept!
Graag gedaan en merci om het te maken!