Cocktail: Rabarberol Spritz
Drinks, In de keuken

Cocktail: Rabarberol Spritz

Rabarber is voor mij een nostalgisch iets. Als klein kind at ik bij een bezoek aan mijn grootouders zoveel rabarber dat het een wonder mag heten dat ik nog geen nierstenen heb. Ik rende meteen de gigantische moestuin in, nam enkele stengels en at ze op. Ook nu, 30 jaar later, ben ik nog steeds wild van rabarber. Rauw, met suiker, als confituur, in taart of als een crumble. De mogelijkheden zijn redelijk eindeloos. Nu ik ondertussen overduidelijk + 18 ben is daar ook nog eens alcohol bijgekomen. Rabarber in een cocktail is geweldig. Fris, zuur, zoet. Zeker in deze cocktail: Rabarberol Spritz. Rabarber is een geweldige combinatie met aperol omdat daar naast bittere sinaasappel en gentiaan ook rabarber in zit. Soit, de Rabarberol Spritz dus. Het perfecte aperitief voor het zonnige verlengde weekend dat eraan zit te komen.

Onderaan vind je de recepten terug voor een rabarbersiroop en ingemaakte rabarberstengels. De stengels kan je gebruiken in de cocktail als roerstokje en als fris zoet-zuur hapje tussendoor. heb je nog stengels over? Verwerk ze dan gerust in een slaatje.

Dit heb je nodig voor 1 cocktail:

 • 45 ml vodka
 • 15 ml Aperol
 • 30 ml vers geperst citroensap
 • 30 ml rabarbersiroop*
 • Bruiswater gekoeld, om af te toppen
 • Schijfje citroen
 • Ingemaakte rabarberstengel**
 • Blokjes ijs

Zo maak je de cocktail: Rabarberol Spritz

 1. Doe de vodka, Aperol, citroensap en rabarbersiroop in een shaker met ijs en shake tot het goed gekoeld is.
 2. Zeef en gier in een met ijs gevuld highball-glas. Vul aan met bruiswater.
 3. Garneer met een citroenschijfje en een ingemaakte rabarberstengel.
 4. *Rabarbersiroop: Breng 240 ml water en 200 gr suiker aan de kook. Voeg 300 gr rabarber in grove stukken toe en kook op laag vuur al roerend tot de suiker is opgelost. Laat nog 5 minuten doorkoken, zet het vuur uit en laat afkoelen. Zeef alles door een fijne zeef. laat afkoelen en waar maximum een maand in de koelkast.
 5. **Ingemaakte rabarberstengels: Rooster 2 eetlepels korianderzaad en 3 eetlepels roze peperkorrels 1 tot 2 minuten in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg 200 gr suiker, 200 ml water en 25O ml appelazijn toe en roer tot de suiker is opgelost. Koel het mengsel in de koelkast tot het koud is en giet het daarna over enkele kleinere en fijnere rabarberstengels. Zet een paar uur in de koelkast voor je de stengels gebruikt in de cocktail.
Cocktail: Rabarberol Spritz

Wil jij ook graag mijn nieuwsbrief vol culinair nieuws, tips and tricks en hotspots ontvangen?
Schrijf je dan hier in!

Een gedachte over “Cocktail: Rabarberol Spritz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *