Chips van boerenkool
Boerenkool. Al een tijdje bekend en geliefd in Amerika. Mede omwille van zijn status als superfood wordt het daar regelmatig in smoothies gedraaid. Vooral door hipsters. Goed, ik haat de woorden hipster en superfood maar ik heb wel te veel boerenkool. Gewoon omdat ik dat wel een lekkere groente vind. Mooi meegenomen dat het écht een heel gezonde groente is.
Wat we er regelmatig mee doen hier thuis is er chips van maken. En veel simpeler dan dat wordt het niet. Wat heb je nu allemaal nodig?
– Boerenkool
– Olijfolie
– Sojasaus
– Sesamzaadjes
Scheur de nerven uit de boerenkool en versnijd daarna de bladeren tot de grootte van chips.
Meng dan in een kom de olijfolie en sojasaus even door elkaar, gooi de boerenkool erbij en meng goed. Bestrooi daarna royaal met de sesamzaadjes en meng nog eens. Overdrijf niet met de sojasaus, anders wordt het snel te zout.
Leg de boerenkool nu op een bakvel en plaats 10-15 min in een oven van 180°.
Loop niet té ver weg en check regelmatig, want voor je het weet zijn ze iets te zwart.
Ze zijn klaar wanneer ze nog groen zijn, lichtbruin verkleuren en krokant zijn geworden.