Chicken katsu sando
In de keuken

Chicken katsu sando

Er is iets magisch aan een chicken katsu sando. Het is de crunchy goudgebakken kip in combinatie met het zachte, luchtige brood dat ervoor zorgt dat je ervan kan blijven eten en waar je van bij de eerste hap meteen gelukkig wordt. Het is ook echt niet moeilijk om te bereiden. Akkoord, je moet zeer waarschijnlijk even langs de Aziatische supermarkt maar dat lijkt me voor de meeste mensen geen straf. En je moet ook aan de slag met fluffy brood. Hier heb je twee opties: ofwel maak je zelf een melkbrood. Ofwel koop je een brood dat er wat op lijkt. Het brood waarmee ik deze Japanse sandwich maak is het briochebrood van de Albert Heijn. Het is lichtjes zoet en werkt geweldig goed met de tonkatsusaus en de crunchy kip.

Wat heb je nodig voor een chicken katsu sando (2 personen/4 sandwiches)

 • 1 briochebrood
 • 2 kipfilets
 • Panko, 60 gr
 • Bloem, 60 gr
 • 2 eieren
 • 1 spitskool (ik had een mooie rode)
 • 2 grote wortelen
 • Tonkatsu
 • Kewpie mayonaise (Te vinden bij de Aziatische supermarkt of AH)
 • Rijstolie
 • Peper en zout

Zo maak je het:

 1. Begin met de kipfilets. Butterfly ze. Deze man op het filmpje legt kort even uit hoe je je kipfilets het best even doormidden snijdt. Het extra erop kloppen is voor dit recept niet nodig maar mag wel.
 2. Verwarm een pan op middelhoog vuur. Doe de panko, de bloem en de eieren in 3 aparte kommen of borden waar de kipfilets in passen. Klop de eieren los en kruid zowel de eieren als de bloem als de panko met peper en zout.
  Paneer de kip door ze eerst door de bloem te halen, ze wat af te kloppen, dan door de eieren en ten slotte door de panko. Zorg dat alles mooi bedekt is met de Japanse broodkruimels. Dat zorgt immers voor de crunch.
 3. Doe zoveel rijstolie in de pan zodat je gepaneerde kip voor de helft in de olie ligt. Eens de olie begint te roken, doe je de kipfilets erbij. Doe dit wel 1 voor 1. Wanneer de ene kant mooi begint te kleuren, draai je de kip om.
 4. Wanneer ook deze kant mooi gekleurd is, haal dan de kipfilet uit de olie en laat even rusten op een rekje zodat deze de kans heeft om mooi helemaal krokant te worden. Kruid met wat grof zout. Herhaal ondertussen hetzelfde proces met de tweede kipfilet. Voeg indien nodig olie toe.
 5. Snijd ondertussen 8 mooie dikke plakjes van je brood. Zog dat ze nog wel in je broodrooster passen. Rooster ze voorzichtig. Dit gaat sneller dan een gewoon brood en vooral sneller dan je zou denken.
 6. Schil de wortelen en verwijder de uiteinden. Verwijder ook de buitenste bladeren van de spitskool. Rasp beide in een kom, meng en zet apart.
 7. Nu kan je starten met de opbouw van je chicken katsu sando. Leg een geroosterd plakje brood onderaan en smeer een mooi laagje van de kewpie mayo. Leg hierop een stevige schep van het wortel-koolmengsel en drizzle er wat tonkatsu over. Leg daarop een gepast stuk gepaneerde kipfilet, doe ook hier tonkatsu op, opnieuw een laagje wortel-kool en sluit het geheel af met een plakje brood. Opnieuw met een laagje kewpie mayo besmeerd.
Chicken katsu sando

Ben jij al ingeschreven op mijn wekelijkse nieuwsbrief vol culinair nieuws?
Schrijf je dan hier in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *