Carpaccio van rode biet met zure haring.
Voor de officiële wereldpicknickdag maakte ik enkele lekkere schotels klaar die ik jullie niet wil onthouden. Heerlijk zomers en makkelijk klaar te maken. En in mijn geval bijna alle groenten uit eigen tuin.
Hier is het eerste gerecht.
Carpaccio van rode biet met zure haring, radijsjes, dille en Nieuw-Zeelandse spinazie.
Wat heb je nodig?
– Rode bieten
– Radijzen
– Zure haring
– Nieuw-Zeelandse spinazie
– Dille
– Mayonnaise
– Griekse yoghurt
Hoe begin je eraan?
Giet wat olijfolie over de rode biet samen met wat zeezout. Steek ze zo samen met een takje tijm in zilverpapier en laat 50 min garen in een oven van 180°. Haal ze eruit, pel ze en schijf in fijne plakjes. Pas op voor je kledij, rode biet wil je er echt niet uitwassen.
Meng twee lepels mayonnaise met twee lepels yoghurt, wat peper, zout en veel dille.
Smeer daarmee het volledig bord in en schik daarop mooi de carpaccio van rode biet.
Snij stukjes haring en de radijsjes in schijfjes en plaats ze mooi op de rode biet samen met de spinazie. Hou wat van de dillemayonnaise opzij om later nog wat extra over de schotel te lepelen.
Simpel maar écht lekker. Door de rode biet op deze manier te garen is hij trouwens altijd mooi klaar en smaakt de rode biet niet té hard door. Handig voor de mensen die de aardse smaak niet zo weten te appreciëren.
Smakelijk!
R.