Caesar salad dip
Hapje, In de keuken, Kaas

Caesar salad dip

Een van mijn favoriete hapjes om te geven op een feestje zijn caesar salad hapjes: gegrilde little gems, caesardressing, Old Groendal kaas. Crispy, veel smaak, ziet er tof uit en mensen vinden het altijd verrassend. Deze week kocht ik voor het eerst mijn boodschappen bij Crisp en zag daar enorm mooi roodlof, romeinse sla en ansjovisjes tussen de lijst staan. Daarnaast is er ook goed zuurdesembrood in huis en is er een luie zondag die eindigt in een ‘hapjesavond’ oftewel: we gooien wat dingen bij elkaar en we eten het gezellig op voor de TV terwijl er een of andere Pixar film speelt. Om eens een andere versie van de caesar salad hapjes te maken, ging ik deze keer voor een eenvoudige maar minstens even goede caesar salad dip. Door het roodlof en de mooie grote bladeren van de romeinse sla ziet het er bovendien ook uit als een royaal, zeg maar keizerlijk hapje.

Dit heb je nodig voor de caesar salad dip:

 • 1 teentje knoflook, fijngeplet
 • 1 blik ansjovis op olie
 • 2 eidooiers
 • 1 el mosterd
 • Sap van een halve citroen
 • Zonnebloemolie
 • Handvol parmezaanse kaas
 • Zwarte peper

Verder heb je nog nodig:

 • 3 mooie sneden zuurdesembrood
 • Volledige romeinse sla
 • 3 stronkjes roodlof

Zo maak je de dip:

 1. Doe de fijngeplette knoflook in een grote pot. Haal 2 ansjovisjes uit de pot (bewaar de olie), hak heel fijn en doe bij de knoflook. Doe hier ook het citroensap, de tl mosterd en de 2 eidooiers bij. Klop stevig tot een min of meer homogene massa.
 2. Doe nu, straaltje per straaltje, de zonnebloemolie erbij en klop krachtig. Zorg dat de zonnebloemolie steeds goed opgenomen is voor je er een nieuw straaltje bij doet. Blijf kloppen tot alles mooi bindt.
 3. We gaan hier voor een substantie tussen dressing en mayonaise. Je wilt dat de dip straks goed blijft plakken maar ook niet te stevig wordt.
 4. Doe er tenslotte de parmezaanse kaas en enkele draaien zwarte peper van de molen bij en roer nog een laatste keer stevig.
 5. Verwijder de bladeren van zowel het roodlof als de romeinse sla. Schik de roodlof zo mooi op een groot bord. Snijd de romeinse sla nog even in 2 en leg bij op het bord.
 6. Snijd de sneden brood in soldaatjes waar ongeveer mooi een ansjovis op past. Zet een pan op een middelhoog vuur en doe hierin de helft van de ansjovisolie.
 7. Laat bruin worden aan een kant en giet de overige ansjovisolie op de andere kant. Wanneer de soldaatjes mooi bruin zijn aan 1 kant, draai ze om en laat ook die kant mooi crispy worden.
 8. Leg op elk soldaatje een stukje ansjovis en leg mee op het bord. Doe tenslotte de dip in een kommetje, rasp er nog wat parmezaanse kaas over en kruid bij met zwarte peper en zet deze mee op het bord. Dip it away!
Caesar salad dip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *