Aziatische Moscow mule
Drinks, In de keuken

Aziatische Moscow Mule

De oorsprong van de Moscow Mule. Het zijn de bruisende jaren 1940, een tijd waarin Hollywood de bakermat was van glamour en geheime ontmoetingen. Het is in deze setting dat de Moscow Mule, een ware legende onder cocktails, een pittig debuut maakte. Het verhaal begint met twee dutskes maar tegelijk ook visionairs: John G. Martin en Jack Morgan. Het verhaal eindigt met een recept voor een Aziatische Moscow Mule.

In de rokerige achterkamers van de Cock ‘n’ Bull-taverne, waar Jack Morgan de eigenaar van was, slagen deze twee mannen de handen in elkaar om een opvallende combinatie van wodka, gemberbier en limoensap te creëren. Nu waarom sloegen ze de handen in elkaar en waarom waren het dutskes? John Martin, vertegenwoordiger van Smirnoff vodka, en Jack Morgan, eigenaar van de pub en brouwer van een eigen gemberbier, kregen hun waren niet aan de man. Vodka werd toen ‘white whiskey’ genoemd en te straf bevonden door de Amerikanen.

De naam Moscow Mule werd verzonnen. Moscow om een link te hebben met de vodka en de herkomst van de drank. Mule’ is dan weer een ouderwetse term voor gemixte dranken met gember, een citrusvrucht en een sterke drank. Ook doet verhaal de ronde dat een vriend van de twee heren een kopermijn bezat en met een teveel aan koperen bekers zat. Daarmee is de cirkel en het verhaal rond. Hoe 3 onsuccesvolle zaken kunnen uitgroeien tot een cocktail die symbool staat voor stijl en verfijning. Het is snel gebeurd.

Asian style Moscow Mule

Soit, het origineel zullen de meeste onder jullie al wel eens geproefd hebben. Gember, limoen, munt en komkommer eventueel. Het zijn allemaal zaken die me eerder aan Azië doen denken dan aan Amerika of Rusland. Daarom dacht ik er een Aziatische Moscow Mule van te maken. Door de vodka te vervangen door saké en de limoen door yuzu (een citrusvrucht die zowel de smaak van citroen, limoen als mandarijn in zich draagt) voor een extra frisse toets. Bovendien krijg je zo ook een minder alcoholische variant die echt gemeend heel erg goed smaakt. Probeer het vooral zelf even uit.

Dit heb je nodig:

  • 60 ml kwalitatieve sake
  • 15 ml yuzusap
  • Wat gember, in schijfjes
  • Schijfje komkommer
  • Gemberbier
  • IJs

Zo maak je een Aziatische Moscow Mule

  1. Doe wat ijs in een glas en voeg het yuzusap en de sake toe. Roer tot alles mooi gemengd en gekoeld is.
  2. Top met gemberbier
  3. Garneer met een schijfje gember en komkommer
Aziatische Moscow mule

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *